Παρουσίαση Αγάλματος Οιδίποδα

Στις 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:30 μ.μ. στο κατάμεστο από κόσμο Κινηματοθέατρο Μαυροματίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου παρουσίασε το άγαλμα του Οιδίποδα.

Ο Σύλλογος μετά από 5ετη προσπάθεια ολοκλήρωσε την δημιουργία του αγάλματος που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Δημήτρης Δήμου.

Ο σκοπός του συλλόγου είναι να αναδείξει την ιστορική ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής του Σφίγγιου Όρους και να αποτυπώσει την διαχρονική σημασία, τον συμβολισμό και την ταύτιση του ήρωα με τον σύγχρονο άνθρωπο. Στην προσπάθεια του αυτη, ο συλλογος είχε συνοδοιπόρους πολλούς ανθρώπους που έκαναν πράξη την ιδέα της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς.

Χορηγός επικοινωνίας: Star Κεντρικής Ελλάδας
Ομιλητές

Δημοσθένης Πελώνης - Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Ιωάννα Παπαναγιώτου - Απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Κλασικής Φιλολογίας.

Ιωάννης Ζιώγας - Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Εύη Τσώτα - Απόφοιτος του Τμήματος Αρχαιολογίας & Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική και Προϊστορική Αρχαιολογία.

Μαράη Γεωργούση - Ιστορικός Τέχνης, Υπ. Διδάκτωρ, Master 1 & 2 στο Πανεπ. της Σορβόννης, SORBONNE- PARIS IV, Εκπαίδευση στη Σχολή του Λούβρου, Μέλος της Ε.Ε.Ι.Τ και της Ε.Μ.Ε.Ι.Κ.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Γεώργιος Ντασιώτης, ενώ παραβρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Άσκρης «ο Ησίοδος» κ.Ιωάννης Πέππας, ο πρόεδρος του Συλλόγου "Φίλων του Βιβλίου" Θήβας κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου, αντιπροσωπία του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας", ο Σύλλογος Λεονταρίου και πολλοί άλλοι Σύλλογοι.

Το κοινό παρακολούθησε την προβολή της ταινίας μικρού μήκους "Οιδίποδας" του Ιωακείμ Μυλωνά. Βραβευμένη ταινία στο Φεστιβάλ Βερολίνου και στο Φεστιβάλ Δράμας.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε Δεξίωση στο "ΚΑΦΕ ΝΕΟΝ"Φωτογραφίες

Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα για την φόρτωση των φωτογραφιών.

Ρεπορτάζ - Star Κεντρικής Ελλάδας


Γεγονότα 20:30 29-12-2013 από LAMIASTARGR