Έκθεση Φωτογραφίας (2010)

Την εικόνα του χωριού μας μέσα από την φωτογραφική αποτύπωση της ζωής κατά τον 19ο-20ο αιώνα, παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος το τριήμερο 16,17 και 18 Ιουλίου 2010 στην Πλατεία Μαυροματίου.

Το χωριό μας, όπως και κάθε άλλος τόπος, έχει το παρελθόν του, που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους μας. Στην προσπάθειά μας να θυμηθούμε κάτι από τα παλιά και να φέρουμε ξανά στο προσκήνιο στιγμιότυπα βγαλμένα από το ντουλάπι της ιστορίας, σκεφτήκαμε να συγκεντρώσουμε και να εκθέσουμε παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώξαμε να αναβιώσουμε αλλά και να διατηρήσουμε τη συλλογική μνήμη, ενσωματώνοντάς την στην σύγχρονη πραγματικότητα.

Καρπός αυτής της συστηματικής προσπάθειας ήταν η δημιουργία ενός αξιόλογου ψηφιακού αρχείου, πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους μας, αλλά και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν.

Η Έκθεση περιλάμβανε μια σειρά από 60 φωτογραφίες που απεικονίζουν την καθημερινή ζωή των κατοίκων του χωριού μας, ήθη και έθιμα καθώς και σημαντικά γεγονότα, όπως αυτά αποτυπώθηκαν από το φωτογραφικό φακό κατά τη διάρκεια των 2 περασμένων αιώνων.




Φωτογραφίες από την Έκθεση

Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα για την φόρτωση των φωτογραφιών.